Χαλβάς

Υλικά
  • 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο καβουρδισμένο, χωρίς φλούδα

Υλικά γα το σιρόπι:

  • 750 γρ. (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 37 γρ. (1 3/4  φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγη βανίλια
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύετε, μέχρι να πάρουν βράση. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύετε, μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τέλος, προσθέτετε τα αμύγδαλα και βάζετε τον χαλβά σε μια στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους