Γεμιστά κολοκυθάκια με ρύζι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)                                                             

  • 8 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
  • 350 γρ. Ρύζι με Φλοιό Fytro
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 – 5 λεπτά. Ρίχνετε το Ρύζι με Φλοιό Fytro και το σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον μάραθο και 2 κούπες νερό και αφήνετε να πιεί το ζουμί του. Ανοίγετε τα κολοκύθια με ένα κουταλάκι. Κόβετε μπροστά και πίσω τα κοτσάνια τους και τα γεμίζετε κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε όρθια στην κατσαρόλα και ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση των κολοκυθιών. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 45 – 50 λεπτά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτετε τους κρόκους, ξαναχτυπάτε και ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το ζουμί από την κατσαρόλα στα αυγά χτυπώντας τα διαρκώς με τον αυγοδάρτη. Περιχύνετε τα κολοκύθια με το αυγολέμονο και ανακινείτε προσεκτικά την κατσαρόλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους