Σοκολατόπιτα

Προθερμαίνετε το φούρνο (180°C). Στο μπολ του μίξερ προσθέτετε το Μίγμα για Κέικ Σοκοάλτας ΓΙΩΤΗΣ, τα αυγά και το σιρόπι. Χτυπάτε για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ. Βυθίζετε το φάκελο με το έτοιμο γλάσο (κλειστό) σε βραστό νερό, για 3-4 λεπτά περίπου. Βγάζετε το φάκελο από το νερό και τον αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει, ώστε να μπορείτε να τον πιάσετε χωρίς να καίγεστε. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε τη μαργαρίνη. Μόλις λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτετε το ρευστό γλάσο και την κρέμα γάλακτος στη λιωμένη μαργαρίνη και κουβερτούρα και ανακατεύετε για να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο. Προσθέτετε το μίγμα αυτό της σοκολάτας στο μπολ του μίξερ με τη ζύμη και χτυπάτε για 1 λεπτό στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 28 εκατοστών, βάζετε το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η σοκολατόπιτα και τη βγάζετε από τη φόρμα. Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα ενώ είναι ακόμα ζεστή, γαρνίροντάς τη με κρέμα γάλακτος (ελαφρά χτυπημένη στο μίξερ) και φρούτα της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να γαρνίρετε τη σοκολατόπιτα με Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και να τη σερβίρετε με παγωτό

  • 1 κουτί Μίγμα για Κέικ Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 πλάκα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ (125 γρ.)
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κρέμα Γάλακτος
  • 4 αυγά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους