Σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι. Προσθέτετε τα τοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και το νερό και αφήνετε να σιγοβράσει.
Σοτάρετε ελαφρά τις πιπεριές με 2 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνετε στην άκρη. Σοτάρετε το κρέας με το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον κιμά. Στη συνέχεια, προσθέτετε νερό, μέχρι το χείλος του κιμά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά.