[@ArticlePhoto]
Ταρτάκια με σολομό

Ψήνετε τον σολομό στους 180°C για περίπου 25 λεπτά βάζοντας του αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώτας το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε. Κόβετε τη σφολιάτα με στρογγυλό κουπάτ και τη βάζετε σε 10-12 στρογγυλά φορμάκια κατάλληλα για ψήσιμο. Μοιράζετε τον σολομό και απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνετε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.

  • 500 γρ. φρέσκος σολομός
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 100 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους