[@ArticlePhoto]
Πατατοκροκέτες με διάφορα τυριά

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες του κουτιού με 300 ml γάλα (ή φυτικό ρόφημα) και 200 ml νερό. Στη συνέχεια προσθέτετε τα τρία είδη τυριών και ανακατεύτε πολύ καλά ώστε να λιώσουν. Απλώνετε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα βάζετε σε 3 μπολ τα αυγά χτυπημένα, τη γαλέτα και το λίγο από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. 
Πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και αν χρειαστεί αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλάνε. Τοποθετείτε τα μπαλάκια μέσα στο αλεύρι και τα ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Τα περνάτε από το αυγό, μετά από τη γαλέτα, ύστερα πάλι από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα (διπλό πανάρισμα). Βάζετε το ηλιέλαιο να κάψει στους 180°C και ξεκινάτε να τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες βάζοντας λίγες λίγες κάθε φορά, με προσοχή. Δε χρειάζεται να τοποθετηθούν όλες μαζί, διότι θα μειωθεί η θερμοκρασία του τηγανίσματος. Αφού τηγανιστούν και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

 

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) τυρί Gouda
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα 
  • 1 φάκελος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2  φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • γαλέτα
  • αυγά
  • Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • ηλιέλαιο 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους