Ετοιμάζετε την τάρτα:
Χτυπάτε σε ένα μπολ το αυγό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Βάζετε τη ζύμη σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. και τρυπάτε με ένα πιρούνι. Ψήνετε στους 180°C για 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Ρίχνετε το σπανάκι σε νερό που βράζει για 1 λεπτό και το στραγγίζετε καλά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας 2-3 κουτ. σούπας γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη γέμιση στην τάρτα. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνετε πάνω στην τάρτα. Πασπαλίζετε με τυρί και ψήνετε για άλλα 25 περίπου λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.