[@ArticlePhoto]
Τάρτα με σπανάκι και μυρωδικά

Ετοιμάζετε την τάρτα:
Χτυπάτε σε ένα μπολ το αυγό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Βάζετε τη ζύμη σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. και τρυπάτε με ένα πιρούνι. Ψήνετε στους 180°C για 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Ρίχνετε το σπανάκι σε νερό που βράζει για 1 λεπτό και το στραγγίζετε καλά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας 2-3 κουτ. σούπας γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη γέμιση στην τάρτα. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνετε πάνω στην τάρτα. Πασπαλίζετε με τυρί και ψήνετε για άλλα 25 περίπου λεπτά.
 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Για την τάρτα:

  • 325 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 γρ. θυμάρι

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
  • 2 αυγά
  • 140 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 40 γρ. άνηθος
  • 40 γρ. μαϊντανός
  • 250 γρ. φέτα
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 20 ml (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους