[@ArticlePhoto]
Τάρτα με ροδάκινο και μύρτιλα

Βάζετε τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ και ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, χρησιμοποιώντας 450 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα.
Κρατάτε το 1/4 της ζύμης στο ψυγείο και την υπόλοιπη τη βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο.
Την απλώνετε σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Την τρυπάτε με ένα πιρούνι, τοποθετείτε από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλας μαζί με όσπρια και ψήνετε για 12-15 λεπτά στους 180°C αέρα.
Απλώνετε την κρύα κρέμα μαζί με τα φρούτα. Ανοίγετε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη που έχετε κρατήσει, την απλώνετε πάνω από τα φρούτα και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 160-180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
 

*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

Για τη ζύμη

  • 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος πολύ παγωμένο
  • 200 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση 

  • 60 γρ. (9 κουτ. σούπας) Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 450 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 μεγάλη κομπόστα ροδάκινο σε κομματάκια και φέτες
  • 125 γρ. μύρτιλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους