Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα.
Πολτοποιείτε τα βερίκοκα και τις φράουλες και τα προσθέτετε στο μίγμα για παγωτό. Απλώνετε μια μεμβράνη σε 2 μακρόστενες φόρμες (23 x 9 εκ.), μοιράζετε το μισό παγωτό και βάζετε τις φόρμες στην κατάψυξη για δύο ώρες.
Ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς με τις Νιφάδες Βρώμης Fytro και τα μοιράζετε στις 2 φόρμες. Απλώνετε το υπόλοιπο παγωτό και βάζετε τα παγωτά στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.