Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες. Κόβετε τα λαχανικά και το μπέικον σε κομματάκια και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και τη λιαστή τομάτα σε κομματάκια. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 2 -3 λεπτά.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψί στρώνετε το 1/3 απο τις πατάτες, τη μπεσαμέλ, το μίγμα με το μπέικον και το τυρί τριμμένο. Επαναλαμβάνετε άλλες 2 φορές.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για περίπου 20 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.