[@ArticlePhoto]
Ανοιχτή πίτα κοτόπουλου με πουρέ πατάτας

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το μπέικον, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα κρεμμύδια. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε 3 κουταλιές από τον έτοιμο πουρέ, την μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ. cm, βάζετε το φύλλο στη βάση και απλώνετε τη γέμιση. Καλύπτετε με τον υπόλοιπο έτοιμο πουρέ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). 
 

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο βρασμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 100 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. (1 1/2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) λευκό κρασί
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 1  χωριάτικο φύλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους