[@ArticlePhoto]
Τούρτα σοκολάτας
Για το παντεσπάνι 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. 
Μέσα στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. 
Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας για κέικ 24 εκ., τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματά της. 
Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.  
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά. 
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά, να κρυώσει εντελώς. 
Κόβουμε από τα πλάγια, οριζόντια σε 2 ίσες στρογγυλές φέτες, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
 
Για το σιρόπι 
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, καθώς ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να δέσει.
Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει εντελώς.
 
Για τη γέμιση 
Κόβουμε στο ξύλο κοπής την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε μικρά κομμάτια, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το κρύο ΓΙΩΤΗΣ Crème, ανακατεύουμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, καθώς προσθέτουμε τμηματικά την άχνη ζάχαρη, μέχρι να διογκωθεί και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Τοποθετούμε καθαρή τη φόρμα του κέικ στον πάγκο μας.
Βάζουμε μέσα μια στρογγυλή φέτα παντεσπάνι με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, το σιροπιάζουμε ομοιόμορφα και απλώνουμε ισόποσα στην επιφάνειά του το 1/3 από το μίγμα της γέμισης.
Επαναλαμβάνουμε το παραπάνω βήμα ακόμα 1 φορά και μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 60 λεπτά.
 
Για την επικάλυψη
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
Κόβουμε την Κουβερτούρα 65% κακάο σε κομμάτια, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα μεταφέρουμε στο μίγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί. 
Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου επάνω στο ταψί και μεταφέρουμε εκεί την τούρτα, αφού αφαιρέσουμε τη φόρμα. 
Ρίχνουμε από επάνω στο κέντρο της τούρτας το μίγμα με την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα, ώστε να την καλύψουμε εξωτερικά. 
Αφού στάξει η περιττή ποσότητα από το μείγμα με την κουβερτούρα, μεταφέρουμε την τούρτα προσεκτικά, με 2 σπάτουλες σε ένα στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.    
Την μεταφέρουμε στο ψυγείο, ώστε να σφίξει, για 2 ώρες.
 
Για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση μιας λαμαρίνας φούρνου 25x30 εκ..
Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
Παίρνουμε με ένα κουτάλι, κουταλιά – κουταλιά από τη λιωμένη κουβερτούρα και την ρίχνουμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί σε μικρό στρογγυλό σχήμα, με απόσταση μεταξύ τους. 
Τοποθετούμε το κουτάλι με την κοίλη πλευρά επάνω από τη στρογγυλό σχήμα κουβερτούρας, το πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω και τραβάμε, ώστε να έχουν το σχήμα φύλλου.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά. 
Τα αφαιρούμε προσεκτικά από το αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε στον πάγκο μας την τούρτα και τη στολίζουμε περιμετρικά, τοποθετώντας κάθετα τα φύλλα κουβερτούρας.
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε κυκλικό σχήμα στο κέντρο της τούρτας μαζί με τα blueberries και τα raspberries. 
Σερβίρουμε σε κομμάτια. 
 
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
Για το παντεσπάνι
  • 6 αυγά μεσαία 
  • 150 γρ.  Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. γλυκού Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας 
 
Για το σιρόπι 
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 300 γρ. νερό 
  • 1/2  πορτοκάλι (φλούδες)
 
Για τη γέμιση 
  • 2 συσκευασίες κρύο ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 300 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη  
 
Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
  • 80 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
 
Για το σερβίρισμα 
  • 100 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 6 φρέσκιες φράουλες 
  • 4 φρέσκα blueberries 
  • 4 φρέσκα raspberries
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους