[@ArticlePhoto]
Σούπα βελουτέ καρότο με μπέικον

Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τα λαχανικά. Τα σοτάρετε ελαφρά με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το ΓΙΩΤΗΣ Crème και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά. Εάν χρειάζεται, προσθέτε και λίγο νερό.
Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον ψιλοκομμένο με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντας με κρουτόν, μπέικον και τα αυγά κομμένα σε φέτες.

  • 200 γρ. (1 τεμάχιο) πατάτα
  • 500 γρ. (8-10 τεμάχια) καρότα
  • 100 γρ. σέλερι
  • 100 γρ. πράσο
  • 100 γρ. φινόκιο
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème 
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. κρουτόν
  • 3 αυγά βρασμένα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους