[@ArticlePhoto]
Καριόκες
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
Σε ένα ταψί 30x40εκ. απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς.  
Τους ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
Αφήνουμε τους ξηρούς καρπούς σε θερμοκρασία δωματίου, ώσπου να κρυώσουν. 
Μεταφέρουμε τους ξηρούς καρπούς στον κάδο του μπλέντερ και κρατάμε στην άκρη το ταψί με το αντικολλητικό χαρτί, για τη συνέχεια. 
Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς, ώστε να τους σπάσουμε σε μεγάλα κομμάτια, για περίπου 0,5 λεπτό και τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
Προσθέτουμε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το τριμμένο μπισκότο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σώμα. 
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ, το μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 120 λεπτά, μέχρι να σφίξει. 
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στα 850 Watt, για περίπου 2 λεπτά, ώστε να λιώσει.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ τη λιωμένη κουβερτούρα για να ομογενοποιηθεί και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βγάζουμε το μίγμα με τους ξηρούς καρπούς από το ψυγείο και το πλάθουμε σε κυλινδρικό μπαστούνι με μήκος 15 εκ. 
Κόβουμε κατά πλάτος με ένα μαχαίρι το μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 20 ίσες μερίδες. 
Τοποθετούμε κάθε μερίδα με την μία κομμένη πλευρά στο πάγκο μας και την πιέζουμε με το χέρι μας, ώστε να έχει οβάλ, πλακουτσωτό σχήμα.
Καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα πιρούνι κάθε μερίδα και την βουτάμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα εξωτερικά. 
Τις τοποθετούμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, περίπου για 90 λεπτά.
 
Για το σερβίρισμα 
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
Ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθεί η λιωμένη κουβερτούρα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε σε λεπτές γραμμές επάνω από τις καριόκες. 
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη. 
  • 250 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ  
  • 120 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 120 γρ. καρύδια αποφλοιωμένα
  • 80 γρ. ζαχαρούχο γάλα 
  • 1 κ.σ. τριμμένο μπισκότο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
 
Για το σερβίρισμα 
  • 50 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους