Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 1 με 2 λεπτά προσθέτοντας και τον χυμό του λεμονιού και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γιαούρτι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 30x20 εκατοστά και ρίχνετε το μίγμα.
Ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Περιχύνετε με το σιρόπι κόβετε σε κομμάτια και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα. Αφήνετε το ραβανί για μία ώρα να σιροπιαστεί καλά και σερβίρετε.