[@ArticlePhoto]
Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο

Ετοιμάζετε το φύλλο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα και τη χωρίζετε σε 2 μέρη
Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο.
Ψήνετε στους 180°C βαθμούς αέρα για 45 λεπτά περίπου.
Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. 
Ανοίγετε τα 2 φύλλα με την βοήθεια του Κορν Φλάουρ το οποίο πασπαλίζετε  στον πάγκο  για να μην κολλάει η ζύμη.   
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27-28 εκατοστά.  
Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο, απλώνετε τη γέμιση και στη συνέχεια το δεύτερο φύλλο.
Κλείνετε τα φύλλα γυρνώντας τα προς τα μέσα, χαράσσετε με ένα μαχαίρι και ψήνετε στους 180°C αέρα για περίπου 35 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν,  με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Υλικά για τη γέμιση 

  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος 
  • 250 γρ. (3 τεμάχια) πιπεριές πράσινες 
  • 150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδια ξερά 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 250 γρ. μπέικον
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 30 γρ. μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι 

Υλικά για το φύλλο

  • 450 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό χλιαρό 
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους