[@ArticlePhoto]
Τερίνα με κουβερτούρα και φιστικοβούτυρο

• Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ 30 x 10 εκατοστών.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαντιγί που να στέκεται. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σπασμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 4 λεπτά στα 800 Watt.
• Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα με την κουβερτούρα τη μισή σαντιγί που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις να μην χαθεί ο αέρας.
• Απλώνουμε το μίγμα σοκολάτας στην φόρμα του κέικ ομοιόμορφα.
• Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από τη στρώση σοκολάτας.
• Προσθέτουμε τέλος, τα φιστίκια πάνω στη σαντιγί να πάνε παντού.
• Αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να σφίξει.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

  • 350 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 180 γρ. φιστίκι αράπικο
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους