• Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ 30 x 10 εκατοστών.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαντιγί που να στέκεται. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σπασμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 4 λεπτά στα 800 Watt.
• Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα με την κουβερτούρα τη μισή σαντιγί που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις να μην χαθεί ο αέρας.
• Απλώνουμε το μίγμα σοκολάτας στην φόρμα του κέικ ομοιόμορφα.
• Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από τη στρώση σοκολάτας.
• Προσθέτουμε τέλος, τα φιστίκια πάνω στη σαντιγί να πάνε παντού.
• Αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να σφίξει.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.