[@ArticlePhoto]
Πιτάκια με πουρέ μανιταριών

Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα και τον ανακατεύετε με τα μανιτάρια.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση και με ένα πινέλο αλείφετε το κάθε φύλλο με το λάδι. Βάζετε μια κουταλιά γέμιση και κλείνετε σε τρίγωνα.
Τοποθετείτε τα πιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Χτυπάτε το αυγό με ένα πιρούνι. Αλείφετε τα πιτάκια και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 25 λεπτά.
 

*Ο Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

 

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 110 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 15 ml (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • αλάτι, πιπέρι 

Για το άλειμμα των φύλλων

  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
  • 2 κουτ. σούπας άσπρο σουσάμι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους