[@ArticlePhoto]
Τάρτα με αγκινάρες και μπέικον

Σε ένα μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το βούτυρο και το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζετε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια την ανοίγετε και τη βάζετε σε μια μεσαία ταρτιέρα.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε την γέμιση: κόβετε σε μικρά κομμάτια το μπέικον και τη λιαστή τομάτα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το μπέικον και τις αγκινάρες.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, θυμάρι και 100 γρ γραβιέρα.
Χτυπάτε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και την προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα.
Γεμίζετε την τάρτα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Για την τάρτα

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κρόκος αυγού
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • 2,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 160 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. λιαστή τομάτα
  • 200 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα για τη μπεσαμέλ
  • 10 ml (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους