[@ArticlePhoto]
Μάκαρον με σοκολάτα

Πολτοποιείτε πάρα πολύ καλά τα αμύγδαλα και τα κοσκινίζετε για να μην έχουν κομμάτια αμύγδαλο πάρα μόνο σκόνη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι.
Κοσκινίζετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη άχνη και τα ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στη μαρέγκα μαζί με τη βανίλια.
Ανακατεύετε με μαρίζ.
Βάζετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και κόβετε τα μακαρόν πάνω σε ταψί με λαδόκολλα (περίπου 20 τεμάχια). Αφήνετε τα μκαρόν για 30 με 40 λεπτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C αέρα για περίπου 10 λεπτά.
Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα τα μακαρόν με μισάνοιχτη την πόρτα για περίπου 30 λεπτά.
Τοποθετείτε το Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ σε ζεστό νερό για πολύ λίγο χωρίς να λιώσει πολύ. Γεμίζετε τα μισά μάκαρον με το γλάσο και κλείνετε με τα άλλα μισά.

  • 130 γρ. αμύγδαλα άσπρα ανάλατα
  • 200 γρ. (1 2/5 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγο αλάτι
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανίλια

Για τη γέμιση

  • 2 φάκελοι Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους