Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ηλιέλαιο, το κρασί, το ούζο, το Μπέικιν Παόυντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτέτε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το καρότο και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Πλάθετε στρογγυλά κουλουράκια. Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφετε ελαφρά με νερό με ένα πινέλο. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αέρα για περίπου 20 λεπτά.