Χτυπάτε στο μίξερ με σύρμα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, το αλάτι με το πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τα 2/3 του τυριού πεκορίνο, το μισό κουνουπίδι (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα μέτριο ταψί και ρίχνετε μέσα το μιίγμα. Από πάνω τοποθετείτε το υπόλοιπο κουνουπίδι σε φέτες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και το σουσάμι και ψήνετε στους 180-200°C αέρα, για 40 λεπτά.