[@ArticlePhoto]
Αλμυρά pan cakes με κοτόπουλο, μυρωδικά και ντιπ τυριού με καλαθάκι Λήμνου

Κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι με το πιπέρι και τα μυρωδικά και ανακατεύετε  καλά.
Στο τέλος προσθέτετε το κοτόπουλο και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τηγανίζετε τα pan cakes με λίγο ηλιέλαιο. 
Χτυπάτε όλα τα υλικά για το dip στο μπλένετερ και γαρίρετε τα pan cakes. 

  • 400 γρ. (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο λιωμένο 
  • 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλο βρασμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη 
  • λίγο ηλιέλαιο για το ψήσιμο 

Για το dip τυριού: 

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. καλαθάκι Λήμνου
  • 2 κουτ. σουπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους