[@ArticlePhoto]
Γλυκό ψωμί με γιαούρτι

Πολτοποιείτε τις σταφίδες στο μπλέντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα ανακατεύετε καλά.
Στο τέλος ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβετε τη ζύμη στη μέση και κάνετε μια πλεξούδα. Βουτυρώνετε καλά μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ και τοποθετείτε τη ζύμη. Αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμένετε το φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 συσκεασία) γιαούρτι
  • 80 γρ. (2/5 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 80 γρ. (2/5 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους