Ζεσταίνετε το ρόφημα αμυγδάλου και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τη Μαύρη Ζάχαρη Fytro και ανακατεύετε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Κοσκινίζετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ μέσα στο μπολ και τη Φαρίνα με Χαρούπι ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ ή δύο μικρότερες και προσθέτετε το μίγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά.