[@ArticlePhoto]
Μπάρες Κουβερτούρας

Για τις μπάρες
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
• Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το μέλι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε τη βρώμη, την καρύδα, τους ξηρούς καρπούς, τα σύκα και ανακατεύουμε μέχρι η βρώμη να απορροφήσει την υγρασία.
• Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί φούρνου 35 x25 εκατοστά στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν τυχόν κενά που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί μέσα στο μίγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 40 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 60 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα πυρίμαχο μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα κλασική και 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Απλώνουμε με ένα κουτάλι την κουβερτούρα πάνω από τις μπάρες και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσει εντελώς η κουβερτούρα και να σταθεροποιηθεί.
• Κόβουμε σε μπάρες.

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Για τις μπάρες

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. μέλι
  • 400 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 100 γρ. σύκα αποξηραμένα
  • 40 γρ. ηλιόσπορο
  • 40 γρ. φιστίκι

Για την επικάλυψη

  • 125 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους