[@ArticlePhoto]
Τρουφάκια σοκολάτας

•Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο, λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, αφού πρώτα καλύψουμε με μεμβράνη. Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και την κρέμα γάλακτος.
• Ψιλοκόβουμε πολύ καλά, μουσκεύουμε με το λικέρ τα ξερά φρούτα, τα προσθέτουμε στο μπολ και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
• Τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη, για να σφίξει.
• Πλάθουμε τα τρουφάκια σε μικρά μπαλάκια των 30 γρ.
• Τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξουν.
• Λιώνουμε σε ένα μπολ τη Σοκολάτα με γεύση Φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
• Βυθίζουμε τα τρουφάκια ένα-ένα μέσα στη σοκολάτα να καλυφθούν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
• Διατηρούμε στο ψυγείο.

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη. 

  • 250 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας (βερίκοκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες)
  • 20 γρ. λικέρ της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. Σοκολάτα με γεύση Φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους