Ετοιμάζετε την τάρτα: Σε ένα μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Στην συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με αλάτι και ρίχνετε το σπανάκι και το κρεμμύδι για δύο λεπτά. Σουρώνετε και αφού κρυώσει πατάτε καλά με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά.
Κόβετε το απάκι σε μικρά κομμάτια.
Αφήνετε στην άκρη περίπου 50 γρ. γραβιέρα και σε ένα μπολ ρίχνετε 2 κουτ. σούπας μπεσαμέλ και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε τη ζύμη, την τοποθετείτε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών που ανοίγει και την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Βάζετε τη γέμιση, από πάνω απλώνετε την έτοιμη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.