Κόβετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το μπέικον σε πολύ μικρά κομμάτια. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το μπέικον και τον κιμά με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τον πελτέ, την τομάτα, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τον κιμά.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με 300 ml γάλα και 300 ml νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Στο τέλος, προσθέτετε και 40 γρ. γραβιέρα τριμμένη.
Προσθέτετε στον κιμά τον αρακά, κρατώντας στην άκρη 2 με 3 κουτ. σούπας για το γαρνίρισμα και 80 γρ. από το κάθε τυρί και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, καλύπτετε με τον πουρέ πατάτας και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Γαρνίρετε με τον αρακά που κρατήσατε.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.