[@ArticlePhoto]
Πίτα του βοσκού

Κόβετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το μπέικον σε πολύ μικρά κομμάτια. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το μπέικον και τον κιμά με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τον πελτέ, την τομάτα, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τον κιμά.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με 300 ml γάλα και 300 ml νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Στο τέλος, προσθέτετε και 40 γρ. γραβιέρα τριμμένη.
Προσθέτετε στον κιμά τον αρακά, κρατώντας στην άκρη 2 με 3 κουτ. σούπας για το γαρνίρισμα και 80 γρ. από το κάθε τυρί και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, καλύπτετε με τον πουρέ πατάτας και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Γαρνίρετε με τον αρακά που κρατήσατε.

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 500 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) πεκορίνο τριμμένο
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 50 ml (4/4 φλιτζ. τσαγιού) κρασί λευκό
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 2 κουτ. γλυκού πελτές τομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 100 γρ. μπέικον  
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους