Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για ένα λεπτό. Αφαιρείτε από την φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Κόβετε τον ανανά σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα δίσκο βάζετε την πρώτη Βάση για Τούρτα ΓΙΩΤΗΣ και την σιροπιάζετε. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ, την κρέμα που έχτε ετοιμάσει, τον ανανά, και τους ξηρούς καρπούς, κρατώντας λίγους στην άκρη για το γαρνίρισμα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο άλλη μια φορά, κρατώντας λίγη κρέμα για να καλύψετε την τούρτα γύρω γύρω. Καλύπτετε με την τρίτη βάση και απλώνετε την κρέμα που έχετε κρατήσει γύρω γύρω στην τούρτα.
Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.
Ετοιμάζετε το Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Περιχύνετε την τούρτα με το γλάσο.
Γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς και βάζετε στο ψυγείο.