Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά μαζί και αφήνετε να σιγοβράσει για ένα με δύο λεπτά.
Ετοιμάζετε το μίγμα: Σε μια λεκάνη ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το ξύσμα και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με τα χέρια σας απαλά.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με τα καρύδια και την πραλίνα φουντουκιού.
Παίρνετε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη, το ανοίγετε με τα χέρια σας και απλώνετε μισό κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Το κλείνετε με τα χέρια σας και του δίνετε σχήμα.
Τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί με λαδόκολλα. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Βουτάτε σε κρύο σιρόπι και αφήνετε να στραγγίξουν. Μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με το μέλι και τα καρύδια.