[@ArticlePhoto]
Σοκολατένια πίτσα με κουβερτούρα γάλακτος

Για την πίτσα μπριός
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα με τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ζυμώνουμε για 2 λεπτά με τα χέρια μας.
• Όταν αρχίζει να γίνεται ζύμη, ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε κύβους. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή ζύμη.
• Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί, για 1 ώρα.
• Σε ένα ταψί 26 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας, από το κέντρο προς τα έξω, δημιουργώντας ένα γείσο.
• Ψήνουμε για 14 λεπτά.
Για τα brittle ξηρών καρπών
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη με το νερό και αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σύνθεση
• Αφού έχουμε βγάλει από τον φούρνο την πίτσα, σπάζουμε κομμάτια Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ από πάνω.
• Ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.
• Με ένα κουτάλι απλώνουμε την κουβερτούρα να πάει παντού. Προσθέτουμε ψιλοκομμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, φρούτα και φύλλα δυόσμου.
• Κόβουμε σε κομμάτια.
 

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Για την πίτσα μπριός

  •  240 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  •  10 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •  9 γρ. Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  •  1 μεγάλο αυγό
  •  100 γρ. γάλα
  •  100 γρ. βούτυρο

Για το brittle ξηρών καρπών

  •  100 γρ. φουντούκια
  •  100 γρ. φιστίκια
  •  30 γρ. νερό
  •  100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  •  125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  •  5-6 φράουλες
  •  8-10 μύρτιλα
  •  5-6 φρέσκα φύλλα δυόσμου
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους