Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα να είναι χλιαρό. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το μισό γάλα, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, 1 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα χειρός.
Προσθέτετε 1 φλιτζ. τσαγιού από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε ώστε να κάνετε έναν χυλό.
Καλύπτετε με λίγο από το αλεύρι.
Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα περίπου.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε με σύρμα για ένα λεπτό.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το μαχλέπι, το βούτυρο, το γάλα, το υπόλοιπο αλεύρι και το προζύμι.
Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με γάντζο.
Όταν η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα ρίχνετε τις σταφίδες και τα blueberries.
Συνεχίζετε το χτύπημα για μισό περίπου λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στη ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ που το έχετε βουτυρώσει ελαφρά.
Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια των 100 γρ. περίπου.
Πλάθετε σε κορδόνι και γυρνάτε σε σαλιγκάρι προς τα πάνω.
Μεταφέρετε τα τσουρέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνετε πάλι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C αέρα και τοποθετείτε στο κάτω μέρος του φούρνου ένα μικρό μπολάκι με νερό.
Χτυπάτε το ασπράδι με ένα σύρμα χειρός και αλείφετε τα τσουρέκια. Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.