Κόβετε τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί πολύ καλά.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο σολομό.
Βάζετε τον σολομό στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω. Σοτάρετε καλά ώστε να κάνει κρούστα.
Γυρνάτε τον σολομό από την άλλη πλευρά και τον βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι, προσθέτετε το βούτυρο και ψήνετε λίγο ακόμα στον φούρνο.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το τζίντζερ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη σόγια, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Πολτοποιείτε και σουρώνετε.
Σερβίρετε και περιχύνετε με τη σάλτσα.
*Ο Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.