Χτυπάτε με το φτερό του μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε φέτες. Κρατάτε γύρω στις 10 φέτες μανιταριών.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι λίγα - λίγα προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μανιτάρια με τη μπεσαμέλ, τα 2/3 από τα τυριά, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την τοποθετείτε σε μια μεγάλη ταρτιέρα 26 εκατοστών.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180°C για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια απλώνετε τη γέμιση, βάζετε από πάνω τα κομμένα μανιτάρια και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.