[@ArticlePhoto]
Pretzel

Ετοιμάζετε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες για το 1·2 Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια 45 -50 γρ. το καθένα.
Πλάθετε σε κορδόνι, δίνετε το σχήμα του πρέτζελ και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσουν.
Βάζετε ένα λίτρο νερό με λίγο αλάτι να βράσει.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη σόδα.
Ρίχνετε ένα - ένα τα πρέτζελ στο ζεστό νερό, τα αφήνετε για δύο δευτερόλεπτα, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα προσέχοντας να μην έχουν υγρά και τα βάζετε στο ταψί.
Αλείφετε με το αυγό, πασπαλίζετε τα μισά με το μαύρο σουσάμι και τα άλλα μισά με το τυρί.
Ψήνετε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 20 λεπτά. 

Για 16 περίπου τεμάχια 

  • 1 κουτί 1·2 Bake Μίγμα για Ζύμη Πίτσας 
  • 20 ml (3 κουτ. γλυκού) σπορέλαιο 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 80 γρ. σόδα μαγειρική 
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
  • 2 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους