Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Ετοιμάζετε το κέικ: xτυπάτε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για πέντε περίπου λεπτά. Ρίχνετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 με 2 λεπτά.
Στο τέλος χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνετε ελαφρά δύο μεσαίες σε μέγεθος αντικολλητικές φόρμες για κέικ, ρίχνετε το μίγμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο: κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε σιγά σιγά.
Βγάζετε το κέικ από τις φόρμες και αφού κρυώσει απλώνετε από πάνω το γλάσο.
Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με το παγωτό καϊμάκι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.