[@ArticlePhoto]
Τάρτες με κοτόπουλο, μανιτάρια και πουρέ πατάτας

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λίγο νερό και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Αφού κρυώσει, το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σoτάρετε πρώτα τα μανιτάρια προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρείτε τα μανιτάρια από το τηγάνι και σoτάρετε το μπέικον.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας 300 ml γάλα και 400 ml νερό.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πουρέ, το κοτόπουλο, το μπέικον, το μαϊντανό και 100 γρ. από το τυρί και ανακατεύετε καλά.
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ρίχνετε το βούτυρο και το αυγό στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βγάζετε τη ζύμη από το μίξερ, τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Κόβετε τη ζύμη σε στρογγυλά ώστε να καλυφθούν ατομικές ταρτιέρες.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Μοιράζετε τη γέμιση, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Για 10-12 τμχ

Για τις τάρτες 

  • 350 γρ. (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 240 γρ. (1 1/5 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 1 αυγό 
  • 2,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 

Για τη γέμιση 

  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλου 
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα 
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή 
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη 
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά 
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 100 γρ. μπέικον 
  • 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη γραβιέρα Νάξου 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους