[@ArticlePhoto]
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Ετοιμάζετε τον κιμά: 
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί καλά προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το σέλερι ψιλοκομμένα και σοτάρετε.
Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, την τομάτα, τον κύβο λαχανικών, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά.
Ρίχνετε τον βασιλικό και τον μαϊντανό.
Αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας και εάν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την τομάτα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά.

Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το 1/3 στον κιμά.
Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Στρώνετε λαζάνια, βάζετε από πάνω κιμά, τυρί τριμμένο και σάλτσα τομάτας και συνεχίζετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Αφαιρείτε το σκέπασμα και ψήνετε στο γκριλ 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού. 

* Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

1 συσκευασία λαζάνια 
1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
1500 ml (7 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη 
 
Για τον κιμά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
1 μεγάλο κρεμμύδι 
2 καρότα 
2 σκελίδες σκόρδο 
2 κουτ. σούπας σέλερι 
60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
400 γρ. τομάτες κονκασέ 
1 κύβος λαχανικών 
1 ξύλο κανέλας 
1,5 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο 
2 κουτ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός 
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό 
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 
Αλάτι
Πιπέρι 
 
Για τη σάλτσα τομάτας: 
400 γρ. τομάτες κονκασέ 
30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
1 κουτ. γλυκού πάπρικα 
1 κουτ. γλυκού ρίγανη 
Αλάτι
Πιπέρι 
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους