[@ArticlePhoto]
Αλμυρό κέικ με ελιές, πιπεριές και καρύδια

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ξεπλένετε τις ελιές με νερό και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Ρίχνετε το βούτυρο ή τη  μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και συνεχίζετε να χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τις ελιές, τις πιπεριές με το κρεμμύδι, το καρύδι και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Μεταφέρετε το μίγμα σε δύο μακρόστενες αντικολλητικές φόρμες για κέικ και ψήνετε για περίπου 35 λεπτά.

1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
5 αυγά 
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
50 ml (10 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
200 γρ. (1 τμχ.) γιαούρτι 
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
220 γρ. ελιές σε ροδέλες 
100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα 
1 κουτ. γλυκού ρίγανη 
Αλάτι
Πιπέρι 

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους