[@ArticlePhoto]
Γλυκά ψωμάκια προβατάκι με μαχλέπι 

Σε ένα μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, το μαχλέπι και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.
Δημιουργείτε μια μικρή λακκούβα και ρίχνετε μέσα το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαργαρίνη και το νερό.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνετε για 2 με 3 λεπτά.
Καλύπτετε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Κρατάτε δύο μικρά κομμάτια ζύμης, για να σχηματίσετε τα αυτιά. Κόβετε την υπόλοιπη ζύμη σε μικρά κομμάτια των 60 με 80 γρ. και φτιάχνετε με τα χέρια σας μπαλάκια.
Τα τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα με τέτοιον τρόπο, ώστε να σχηματίσετε ένα προβατάκι.
Τοποθετείτε τα αυτιά στο κεφάλι και δημιουργείτε με ένα μαχαίρι δύο μικρά ανοίγματα στο κάτω μέρος, για να σχηματίσετε τα πόδια.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
Αφήνετε τα ψωμάκια να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος (για 30-45 λεπτά).
Αλείφετε με το ασπράδι και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.
Αφού κρυώσουν, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και βάζετε το γαρύφαλλο ως μάτι.

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 1 1/2 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια 
  • 2 γρ. μαχλέπι 
  • 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) μαργαρίνη 
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό 
  • Αλάτι 

Για το γαρνίρισμα 

  • 1 ασπράδι αυγού 
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 
  • 1 γαρύφαλλο (για να χρησιμοποιηθεί σαν μάτι)
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους