[@ArticlePhoto]
Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου, πιπεριές και πένες

Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις σοτάρετε  με λίγο από το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια σοτάρετε τμηματικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τον κιμά κοτόπουλου.
Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και σιγοβράζετε για περίπου μισή ώρα.
Βράζετε τις πένες και ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Προσθέτετε την έτοιμη σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε.
Σε ένα ταψί ρίχνετε τις μισές πένες 3 κουτ. σούπας έτοιμη μπεσαμέλ, το 1/3 από το τυρί και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια απλώνετε τον κιμά. Πασπαλίζετε με το 1/3 από το τυρί και από πάνω ρίχνετε τις υπόλοιπες πένες.
Κάλυπτε με την έτοιμη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

  • 3/4 κιμά κοτόπουλο 
  • 2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα 
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές 
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ 
  • 1,5 κουτ. γλυκού μπαχάρι 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
  • 100 γρ. έτοιμη σάλτσα τομάτας 
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 λίτρο γάλα 
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) τυρί τριμμένο 
  • 1 πακέτο πένες 
  • Αλάτι, πιπέρι 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους