[@ArticlePhoto]
Ογκρατέν με κοτόπουλο και πουρέ πατάτας

Μαρινάρετε το κοτόπουλο με την barbecue sauce, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στον αέρα. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε μικρά κομμάτια. 
Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας από το τυρί και ανακατεύετε.
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα. 
Τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε φέτες. 
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 32 x 25 εκατοστών στρώνετε τις μισές πατάτες αλείφετε με  βούτυρο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και το 1/3 από το τυρί. 
Από πάνω απλώνετε το κοτόπουλο και επαναλαμβάνετε ακόμα μια στρώση με πατάτες.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καλύπτετε την επιφάνεια του πυρέξ. 
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 190°C αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Γαρνίρετε με λίγο φρέσκο βασιλικό.

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

Για το κοτόπουλο 

  • 750 γρ. (1 στήθος) κοτόπουλου 
  • 3 κουτ. σούπας barbecue sauce 
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή 
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη 
  • Αλάτι, πιπέρι 

Για τις πατάτες 

  • 1,5 κιλό πατάτες 
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένο βούτυρο 
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή 
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη 
  • Αλάτι, πιπέρι 

Άλλα υλικά 

  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 
  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ 
  • 300 ml( 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα  
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο                                                             

Για το γαρνίρισμα

  • Λίγο φρέσκο βασιλικό
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους