Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε τον ζωμό σιγά-σιγά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι. Κατά διαστήματα συμπληρώνουμε υγρά. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον φρέσκο σολομό κομμένο σε κύβους μαζί με το φινόκιο.
Όταν το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε τον σολομό, το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το σχινόπρασο. Σερβίρουμε στο πιάτο βάζοντας φέτες καπνιστού σολομού.