[@ArticlePhoto]
Πίτσα

Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου 35°C). Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Στο μπολ του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη (περίπου για 15 λεπτά). Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζετε τη ζύμη στα 2 και πλάθετε 2 μπάλες. Ύστερα από 10 λεπτά, ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο 2 μεγάλες πίτσες και τις βάζετε σε βουτυρωμένα ταψιά Νο 28. Τις αφήνετε στα ταψιά σκεπασμένες με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 20-30 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Στην περίπτωση αυτή όταν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε τις αποψύχετε και τις αφήνετε σε χλιαρό μέρος (σκεπασμένες) να φουσκώσουν (για 20-30 λεπτά περίπου) και μετά τις ετοιμάζετε για ψήσιμο. Απλώνετε τα υλικά της πίτσας της αρεσκείας σας και ψήνετε στους 200°C για μισή ώρα περίπου.

Για 2 πίτσες

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 16 γρ. (2 φακελάκια) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (1½ κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 15 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 10 γρ. (1 κουτ. σούπας) γάλα
  • 10 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους