Κόβετε σε κομματάκια το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο, τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, το κοτόπουλο σε κομματάκια, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ακόμα.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, κατεβάζετε από τη φωτιά και στραγγίζετε.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, με διαστάσεις 24 Χ 32 εκατοστά, απλώνετε το ψωμί, ραντίζετε με 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, πασπαλίζετε με το 1/3 από το τριμμένο τυρί και απλώνετε από πάνω το αβοκάντο σε φέτες.
Μετά βάζετε το κοτόπουλο με τα μυρωδικά και το γιαούρτι.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, προσθέτετε το περιεχόμενο των φακέλων Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάτε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί και στρώνετε την μπεσαμέλ στο πυρέξ.
Ραντίζετε με το υπόλοιπο γάλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.