Βάζετε το μισό κανταΐφι σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ (24x32 εκατοστά).
Ανακατεύετε τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο.
Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, ραντίζετε με το βούτυρο γάλακτος που έχετε λιώσει από πριν και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά.
Βάζετε σε κατσαρολάκι 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά η κρέμα.
Στο μπολ του μίξερ, βάζετε το υπόλοιπο γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου Garni ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάτε για 5 λεπτά. Το βάζετε σε κορνέ και το αφήνετε στο ψυγείο.
Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μίγμα κανταΐφι, προσθέτετε το Garni σε γραμμές με τη βοήθεια του κορνέ και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και καρύδια σπασμένα σε κομμάτια και βάζετε το εκμέκ στο ψυγείο να παγώσει.