Κόβετε σε κομματάκια τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και το σπανάκι και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και τα στρώνετε σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 35 εκατοστών.
Κόβετε την πέρκα σε λεπτές λωρίδες και την απλώνετε από πάνω.
Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και τα 2 αυγά και τα αφήνετε να βράσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Πουρές, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τον πουρέ πάνω από την πέρκα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές.
Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.