[@ArticlePhoto]
Trifle κρέμας με σάλτσα πορτοκάλι

Βάζετε σε κατσαρολάκι 3½ φλιτζάνια τσαγιού γάλα, προσθέτετε το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τους κρόκους και λίγη βανίλια. Βάζετε το κατσαρόλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζετε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η κρέμα  και μετά την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει καλά. Τη μοιράζετε στα 2.
Στη μισή κρέμα προσθέτετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και τη μοιράζετε σε 6 ποτήρια.
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζετε τον χυμό πορτοκάλι, προσθέτετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, την υπόλοιπη ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας Grand Marnier, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν  και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζετε για 1 λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα πορτοκαλιού.
Μοιράζετε τη σάλτσα πορτοκαλιού πάνω από την κρέμα.
Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτετε το υπόλοιπο Grand Marnier και την απλώνετε πάνω από τη σάλτσα πορτοκαλιού.
Γαρνίρετε με λίγο Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.

 

*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (1  φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού)  φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 18 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Grand Marnier
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μπισκότο Τριμμένο ΓΙΩΤΗΣ

Για γαρνίρισμα:

  • Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους