[@ArticlePhoto]
Ψωμί με αμύγδαλα και ελιές

Διαλύετε τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές, τα αμύγδαλα και τη ρίγανη. Ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Τη χωρίζετε σε 3 μέρη και την ανοίγετε σε 3 παραλληλόγραμμα φύλλα (30 Χ 40 εκατοστά).
Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές και τα αμύγδαλα, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και τα διπλώνετε σε ρολό.
Τα τοποθετείτε σε λαδωμένες μακρόστενες φόρμες του κέικ (10x30 εκατοστά)  και ψήνετε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C αέρα για 30 λεπτά και μετά στους 150 °C για άλλα 45 λεπτά.

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
  • 10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 25 γρ. Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ελιές
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ανάλατα καβουρντισμένα
  • λίγη ρίγανη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους